Уряд має намір мінімізувати споживання громадянами України неякісних продуктів харчування імпортного походження і ввести заборону на застосування деяких хімічних харчових добавок до продуктів. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи затверджену урядом 12 вересня Державна програму розвитку внутрішнього виробництва.

«Працюючи над програмою розвитку внутрішнього виробництва, ми поставили завдання підвищити харчову цінність продуктів харчування в процесі вирощування, зберігання та переробки сільськогосподарської сировини та виготовлення продовольчих товарів за рахунок удосконалення технологічних процесів. А також - заборонити застосування хімічних харчових добавок - барвників, емульгаторів стабілізаторів, ароматизаторів, смакових добавок та консервантів, здатних викликати алергію та інші захворювання. Треба обмежити застосування небезпечних агрохімікатів у рослинництві та стимуляторів росту в тваринництві», - зазначив Клюєв, повідомили ForUm'у в прес-службі віце-прем'єра.

Він підкреслив, що громадяни України мають право знати, що вони купують і що споживають. «Для цього ми передбачаємо створення мережі міжрегіональних сучасних лабораторій для підтвердження відповідності якості продовольчих товарів і з'ясування спірних питань їх якості», - сказав віце-прем'єр.

Як повідомляв ForUm, 12 вересня Кабінет Міністрів затвердив Державну програму розвитку внутрішнього виробництва. Перший етап реалізації Програми розрахований на період 2012-2015 рр..

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

486