Україна бере курс на відновлення виробництва власної якісної, екологічно чистої та безпечної для здоров'я людини сільськогосподарської продукції в тій кількості, яка дозволить забезпечити повною мірою потреби внутрішнього і зовнішнього ринків частково. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи відповідний розділ Державної програми розвитку внутрішнього виробництва, яку уряд затвердив 12 вересня.

«Наші зусилля спрямовані на забезпечення продовольчої безпеки в Україні за рахунок розвитку власного багатогалузевого агропромислового комплексу та підвищення конкурентоспроможності вітчизняної сільськогосподарської продукції. Мова йде про збільшення експортного потенціалу галузі», - заявив Клюєв, повідомили ForUm'у в прес-службі віце-прем'єра. За його словами, за певних умов аграрний сектор може швидко розвиватися - до цього нас зобов'язують прийнятні природно-кліматичні умови, великий, порівняно з іншими країнами, фонд сільськогосподарських угідь, родючі грунти, досвід землеробства.

Перший віце-прем'єр-міністр висловив упевненість, що сільське господарство може призвести до загального збільшення робочих місць на кілька мільйонів, зокрема, і за рахунок суміжних галузей, а також - у машинобудуванні, металургії, хімічній промисловості, ПЕК, будівництві, на транспорті .

Незважаючи на те, що обсяг експорту продукції АПК значно більший від обсягу імпорту, не можна вважати виправданим збільшення імпорту традиційної для українського села продукції, наприклад, овочів, заявив Клюєв. Він переконаний, що необхідно не тільки нарощувати власне виробництво такої продукції, але і створити відповідну інфраструктуру щодо її транспортування, зберігання та підготовки до реалізації, і відповідні кроки вже робляться в різних регіонах України. Як приклад, він навів будівництво сучасних овочесховищ і оптових ринків для торгівлі вітчизняної аграрної продукцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394