Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що через п'ять років проблема імпорту газу для України буде вже некритичною. Про це він написав на своїй персональній сторінці у мережі Facebook

«Сподіваюся, років через п'ять ми вперше зітхнемо вільно і побачимо, що залежність від імпортного газу вже некритична», - зазначив прем'єр.

За його словами, уряд зобов'язаний забезпечити всіх громадян можливістю отримувати достатню кількість газу за прийнятною ціною.

«Ось ыз цього ми виходимо, коли ведемо переговори і доводимо нашим російським партнерам, що, у першу чергу, несправедлива ціна завдає шкоди інтересам наших громадян. Але справа не тільки у переговорах з Росією. Це очевидно, що надмірна залежність від імпортного газу - погана для нас перспектива. Тому так серйозно ми зайнялися непростими довгостроковими проектами збільшення власного видобутку», - заявив Азаров.

Нагадаємо, 30 серпня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна протягом найближчих років повинна скоротити обсяги закупівлі російського газу втричы. Зокрема, Азаров зазначив, що зараз Україны дешевше використовувати як енергетичний ресурс вугілля, а не газ, незважаючи на те, що раніше від використання вугілля відмовлялися, переводячи котельні та електростанції на газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475