Станом на 5 вересня поточного року держборг України становить 360,5 мільярда гривень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході публічної дискусії «Держборг і платіжний баланс: наскільки серйозні загрози для фінансової стабільності без допомоги МВФ?» розповів представник управління щодо роботи з державним боргом та міжнародним співробітництвом Міністерства фінансів Костянтин Кузнєцов.

«Немає жодних сумнівів у тому, що Мінфін України виконає зобов'язання, пов'язані з максимальною межею держборгу, що становить 375,6 млрд гривень», - зокрема, сказав він і додав: «Для МВФ важливо бачити те, що сьогодні Міністерство фінансів України чітко виконує поставлені завдання щодо стримування держборгу і здійснення ефективного контролю у цій сфері».

Крім того, за словами Кузнєцова, згідно з бюджетним кодексом, критичний рівень відношення держборгу і гарантованого державою боргу до ВВП не повинен перевищувати 60%. Мінфін же пропонує навіть більш суворі рамки - 40%.

«Сьогодні ставлення держборгу до ВВП дорівнює приблизно 42,5%. Ми порахували, що у 2012 році цей параметр становитиме 41,9%, у 2013 - 37,9%, а в 2014 - 35,3%», - підсумував він.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322