До кінця року Мінекономіки очікує врегулювання з Росією всіх питань щодо імпорту та експорту товарів - від газу до імпортних мит, введених в 2011 році проти окремих українських товарних груп. Про це у ході круглого столу «Держборг і платіжний баланс: наскільки серйозні загрози для фінансової стабільності без допомоги МВФ?» заявив директор департаменту фінансової політики Мінекономрозвитку і торгівлі України Сергій Чекашкін.

Крім того, він не виключив, що Україна у 2012 році продовжить введені влітку мита на експорт зерна. «Оскільки ці мита - фіскальний чинник, або, іншими словами, фактор наповнення бюджету», - зазначив він. У той же час Чекашкін зазначає, що зернові мита ведуть до скорочення експортних показників, а значить, до погіршення загального торговельного балансу. «Тому ми будемо працювати над тим, щоб, принаймні, у наступному році припинити дію мит на експорт зерна», - додав він.

«У найближчі три роки торговельне сальдо країни залишиться негативним, оскільки імпорт росте швидше, ніж експорт. І бюджет на 2012 рік розробляється саме на основі негативного торгового балансу», - резюмував Чекашкін.

Як повідомляв ForUm, 13 липня представники національних ветеринарних органів держав-членів Митного союзу (РФ, Білорусі та Казахстану) прийняли рішення тимчасово заборонити ввезення продуктів тваринного походження більшості українських сільгосппідприємств.

14 липня помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко заявив, що українські м'ясомолочні підприємства не відповідають вимогам Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317