Нова криза може загрожувати світу. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
 
За її словами, зараз зростають ризики рецесії - вони навіть переважують загрозу інфляції. «Від урядів і регуляторів розвинених країн тепер потрібні рішучі дії, щоб запобігти цьому небезпечному етапу», - підкреслила глава МВФ.
 


Нагадаємо, через фінансово-економічну кризу у 2008 р. погіршилися основні економічні показники в більшості розвинених країн. Попередником фінансової кризи була іпотечна криза в США.

Поступово криза з іпотечної стала трансформуватися у фінансову і торкнулася не тільки США. Котирування на фондових ринках різко знизилися. Для компаній істотно скоротилися можливості отримання капіталів при розміщенні цінних паперів. На початку 2008 року криза придбала світовий характер і поступово почала проявлятися в повсюдне зниження обсягів виробництва, зниження попиту і цін на сировину, зростання безробіття.

У квітні 2011 р. президент Всесвітнього банку Роберт Зеллік попередив, що світ знаходиться на порозі масштабної економічної кризи через зростання цін на нафту, безробіття і нестійку ситуацію на Близькому Сході.

За матеріалами: «Эхо Москвы», «Лента.ру», «The New York Times», «BBC»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1572