Адміністрація Президента пропонує зруйнувати монополію БТІ на технічну експертизу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила журналістам перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова.

Зокрема, вона повідомила, що пропонується скасувати обов'язкове одержання довідки із БТІ при купівлі-продажу нерухомості. «У той же час, спрощення з довідками супроводжуватиметься посиленням відповідальності громадян при порушенні норм експлуатації нерухомості», - додала Акімова.

Перший заступник голови Адміністрації Президента вважає, що функції БТІ «роздуті». «Якщо вона (структура. - Ред.) з аважає ринку нерухомості, то навіщо вона взагалі існує», - підсумувала Акімова.

Як повідомляв ForUm, 6 вересня Президент України Віктор Янукович заявив, що корупція у сфері реєстрації майнових прав громадян повинна бути подолана.

На думку Глави держави, не треба змушувати громадянина отримувати довідки про технічну інвентаризацію під час перепродажу квартири або будинку. «Необхідно дозволити громадянину без ускладнень розпоряджатися своєю власністю, у тому числі під час перепланування», - переконаний він.

7 вересня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Секретаріату Кабінету Міністрів протягом двох тижнів підготувати аналітичну доповідь щодо дерегуляції. «Доручаю Секретаріату Кабінету Міністрів протягом двох тижнів підготувати аналітичну доповідь про скорочення регуляторних актів та процедур, скасування дозволів та узгоджень, здешевлення адміністративних послуг та ліквідації надуманих грабіжницьких послуг», - зазначив Азаров. При цьому він підкреслив, що відповідний аналіз необхідно зробити у розрізі всіх міністерств, відомств та регіонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

769