Міністр фінансів України Федір Ярошенко запевняє, що курс гривні до долара буде стабільним як цього, так і наступного року, і відповідатиме всім прогнозними показниками. Про це Ярошенко заявив сьогодні у парламенті під час Години запитань до уряду.

«Курс долара і в цьому році і в наступному буде стабільним, який запланований і оприлюднений», - сказав міністр, повідомляє «УНІАН».

У той же час Ярошенко не навів жодних показників. При цьому міністр запевнив, що ніякого впливу на доходи громадян курс гривні до долара не матиме.

Як повідомляв ForUm, 5 вересня голова НБУ Сергій Арбузов у ​​своєму інтерв'ю «Дзеркалу тижня. Україна» заявив, що сьогодні немає підстав як для значної ревальвації, так і для девальвації гривні. «Що буде наступного року - залежатиме від ситуації і прогнозів. Але нинішній рік - чітко позитивний. Тому різких коливань курсу не буде», - підкреслив Арбузов.

Як повідомлялося, раніше перший заступник голови НБУ Юрій Колобов запевнив, що згладити можливі коливання курсу дозволять досить жорстка монетарна політика, яку проводить НБУ, очікуване поліпшення платіжного балансу країни, а також спільні дії з урядом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

690