Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє, що здивований позицією керівництва України щодо питання про ціну на газ, назвавши підхід української влади до цієї проблеми утриманством.

«Вони весь час просять про послаблення. Мені здалося, що ми зробили зрозумілу пропозицію: якщо ви хочете знижку на газ, ви повинні стати частиною інтеграційного простору. Або, якщо ви цього не хочете, то ви робите нам комерційну пропозицію, вигідну Росії, наприклад, таку, як пропозиція (від Білорусі) продати газотранспортну систему», - сказав Медведєв.

«Вони не хочуть ні того, ні іншого. Знову «за рибу гроші». Дайте знижку - і все», - зазначив президент РФ, повідомляє «УНІАН».

За його словами, така переговорна позиція - «це дуже сумно, це утриманство».

Нагадаємо, 31 серпня глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін заявив, що середина жовтня є крайнім терміном для України у питанні перегляду газових контрактів з Росією.

У той же день міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна подала заявку на закупівлю у «Газпрому» у 2012 році 27 мільярдів кубометрів газу проти 40 мільярдів кубометрів у 2011 році.

30 серпня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна протягом найближчих років повинна скоротити обсяги закупівлі російського газу втричі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

619