Розпочаті в Україні реформи розраховані не на тимчасовий ефект, вони мають на меті глибоку модернізацію нашої держави, заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади глав районних державних адміністрацій, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Все, що ми зараз почали робити в нашій державі, так чи інакше пов'язане з нашим майбутнім. І якщо ми не будемо модернізувати всі сфери нашого життя, модернізувати нашу країну - за нас ніхто цього не зробить», - підкреслив Президент.

Янукович зазначив, що реформування країни вимагає професіоналізму, системного підходу, і це не може відбутися миттєво. «Тут швидкого позитивного результату не буває - як правило, реформи починають «працювати» через деякий час», - вважає він.

У той же час Янукович зазначив, що вже проводиться адміністративна реформа на центральному рівні, на черзі реформа місцевої влади, продовжується здійснення регуляторної реформи, яка значно спрощує умови ведення підприємницької діяльності.

«Попереду такі досить болючі реформи, як пенсійна, земельна, реформа охорони здоров'я, освіти, житлово-комунального господарства. Всі ці реформи потребують часу і обережного, зваженого підходу», - підкреслив Президент, звертаючись до присутніх.

Янукович підкреслив, що всі реформи - а до кінця року вони охоплять 21 напрямок життєдіяльності нашої держави - тісно пов'язані між собою, відтак «більшість з них буде працювати, якщо ми підійдемо до них системно і комплексно».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

514