Судовий розгляд кримінальної справи екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко триває за відсутності її захисника із кола близьких родичів – доньки Євгенії Карр.

Жодна зі сторін-учасниць процесу не виступила проти продовження процесу через відсутність Карр, яка пішла до лікаря через перевтому. «І ми не проти продовження розгляду без захисника», - сказала Тимошенко, пояснюючи причину відсутності своєї дочки.

При цьому екс-прем'єр зазначила, що її згода на продовження засідання без захисників є свідченням того, що вона та її захист не затягують судовий процес, повідомляє «УНІАН».

Сьогодні у судовому засіданні беруть участь троє адвокатів Тимошенко - Микола Сірий, Олександр Плахотнюк та Юрій Сухов.

Чоловік екс-прем'єра Олександр Тимошенко, який також допущений до процесу у статусі захисника із кола близьких родичів, сьогодні відсутній.

Нагадаємо, головуючий у справі суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв завершив оголошення матеріалів останнього, 23-го, тому кримінальної справи, порушеної стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за укладення газових угод з Росією у 2009 році.

Суд заарештував Тимошенко 5 серпня. Її звинувачують у перевищенні службових повноважень при укладанні газових угод з Росією у 2009 році. Захист екс-прем'єра неодноразово просив суд змінити запобіжний захід для своєї підзахисної, проте щоразу отримував відмову. Суд не знаходив обставин, які б свідчили про наявність підстав для звільнення її з-під варти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

537