Дев'ять людей загинули і понад 20 отримали поранення внаслідок вибухів у Грозному, столиці Чечні, скоєних ввечері у вівторок, заявив глава МВС Росії Рашид Нургалієв. Серед них - семеро поліцейських, співробітник МНС і один мирний житель. У це число не входять бойовики, які підірвали себе і яких, за різними даними, було двоє чи троє.

 

Як повідомив міністр охорони здоров'я Чечні Шахід Ахмадов, у даний час у лікарні перебуває понад 20 чоловік, п'ятеро із них - у вкрай тяжкому стані.

У Слідчому комітеті повідомили, що вже встановлені особи двох смертників. Ними, за попередніми даними СК, виявилися уродженець Урус-Мартанівського району Магомед Даша, 1989 року народження, та уродженець селища Старі Атаги, студент нафтового інституту Адлай Хамідов, 1990 року народження.

Загальна потужність бомб склала 3 кілограми у тротиловому еквіваленті. Такого висновку дійшли експерти, які працюють на місці теракту.

«Попередньо встановлено, що сумарна потужність вибухових пристроїв склала приблизно 3 кілограми у тротиловому еквіваленті», - повідомив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

Як розповіли у МВС по Чеченській Республіці, ввечері 30 серпня їм надійшов дзвінок від невідомої жінки, яка повідомила про те, що у кафе на вулиці Богдана Хмельницького у Ленінському районі Грозного зібралися люди у камуфляжній формі.

Вулиця Богдана Хмельницького веде до парламенту республіки.

Поліцейські приблизно о 21:25 за місцевим часом оточили кафе.

Озброєні люди спробували прорватися через оточення. Почалася перестрілка, у ході якої відбулося кілька вибухів - точну їх кількість поки не встановлено, повідомило джерело у правоохоронних органах.

Рух по вулиці Богдана Хмельницького у Грозному, перерваний після першого вибуху, о першій ночі було відновлено.

Востаннє великий вибух стався у столиці Чечні більше двох років тому. 26 липня 2009 смертник-самогубець підірвав себе біля театрально-концертного залу. Загинули семеро людей: сам смертник, чотири офіцери МВС Чечні та двоє цивільних.

За матеріалами «BBC», РІА «Новости», «КМ.ru»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484