Питанню енергозбереження та енергоефективності у навчальних закладах буде приділятися особлива увага. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів.

«Особливо звертаю увагу на питання енергозбереження та енергоефективності у навчальних закладах», - зазначив Азаров.

Прем'єр додав, що найважливішим є утеплення, встановлення систем терморегуляції і застосування інших сучасних технологій, що суттєво підвищать енергоефективність шкільних приміщень. «Ми вже домовилися, що при підготовці держбюджету на 2012 рік буде передбачене цільове фінансування зазначених заходів», - підкреслив Азаров.

Також прем'єр вимагає від Міністерства молоді та спорту, МНС і голів ОДА перевірити безпеку у школах. «Неприпустимо піддавати життя учнів небезпеці. У зв'язку з цим важливі питання обстеження шкіл на відповідність санітарним, будівельним, протипожежним нормам і т.д., перевірка наявності у навчальних закладах актів та висновків відповідних служб. І головне, щоб ці висновки відповідали реальному стану справ. Тому вимагаю від міністра освіти Табачника разом з міністром надзвичайних ситуацій Балогою, з місцевими державними адміністраціями найближчим часом всі ці питання вирішити», - підкреслив Азаров.

За матеріалами Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467