Донецька обласна санітарно-епідеміологічна станція заявила про ліквідацію осередку холери у Маріуполі Донецької області. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на СЕС.

«У даний час осередок холери у Маріуполі ліквідований і закритий. Усі хворі та вібріононосії обстежені і виписані із госпіталю», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, для того щоб не допустити епідускладнень щодо холери водним шляхом, СЕС заявила про необхідність забезпечити завершення будівництва і введення в експлуатацію станції з очищення зливових стічних вод у Приморському районі Маріуполя.

Крім цього, санепідемстанція закликала розглянути і вирішити питання щодо централізованого відведення господарсько-побутових стічних вод від приватного сектора селищ Гавань і Слобідка, розташованих у безпосередній близькості від Азовського моря.

Керівникам промислових підприємств Маріуполя, зокрема, ММК ім. Ілліча, «Азовзагальмаш», «АзовЕлектроСталь», «Азовсталь», необхідно розглянути питання щодо переведення системи технічного водопостачання у режим роботи за замкнутим циклом, виключивши скидання промислових стоків у водойми міста.

У повідомленні наголошується, що особливу актуальність ці питання набувають напередодні проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, у якій як тренувальна база і база для розміщення вболівальників буде задіяний і Маріуполь.

На закінчення СЕС підкреслила, що лише комплексний підхід у боротьбі з холерою зможе унеможливити поширення хвороби.

Станом на 22 серпня у Донецькій області було зареєстровано 33 випадки захворювання на холеру і 24 випадки вібріононосіїв. У самому Маріуполі виявили 32 випадки захворювання і 22 вібріононосія, у Волноваському районі - 1 випадок захворювання і 1 вібріононосія, у Макіївці - 1 випадок вібріононосія.

В околицях Маріуполя було заборонено купатися і ловити рибу, оскільки влада підозрювала, що саме вона стала джерелом інфекції, а Росія заборонила продаж риби із Азовського моря через холеру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

472