Адвокат матері вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Лесі Гонгадзе Андрій Федур прогнозує, що сьогодні Печерський районний суд Києва завершить допит екс-генерала МВС Олексія Пукача.

Про це адвокат сказав журналістам перед початком чергового судового засідання у справі Пукача. «Думаю, сьогодні допит буде завершено», - сказав Федур, повідомляє «УНІАН».

Він не виключив, що сьогоднішнє засідання суду може закінчитися до полудня.

Як повідомляв ForUm, 3 серпня Пукач назвав другого Президента України Леоніда Кучму, екс-главу МВС Юрія Кравченка, нинішнього голову Верховної Ради Володимира Литвина, колишнього першого заступника глави МВС Миколу Джигу замовниками вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Він також заявив, що Гонгадзе, Притула і Подольський готували державний переворот, від якого нібито він врятував Україну.

Крім того, Пукач визнав, що власноруч скоїв убивство Гонгадзе.

Нагадаємо, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року у лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році у Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддане землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, у липні 2009 року був затриманий у Житомирській області і з того часу перебуває під вартою. Генпрокуратура у грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача в убивстві журналіста Гонгадзе. Слідство встановило, що Пукач вчинив убивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

18 серпня Печерський суд виділив зі справи Пукача матеріали, які стосуються Кравченка, і відправив їх на дорозслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

535