Українці поставляться до пташиного грипу як до банальності, вважає відомий український соціолог, директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна. Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ForUm'у.

«Я не думаю, що через «пташиний» грип у нас може бути якась паніка. Вона, паніка, може виникнути, якщо тільки цей грип буде реально серйозним і небезпечним захворюванням з високою смертністю. А так, тільки через те, що хтось говоритиме про «пташиний» грип, паніки ніякої не буде», - сказала Бекешкіна.

Соціолог також вважає, що нагнітати обстановку, як під час спалаху свинячого грипу взимку 2009-10 років, владі буде не вигідно.

«Відреагують українці на можливу «агітацію» влади про грип? Якщо «агітація» буде, то люди розцінять її як повторення сценарію зі «свинячим» грипом. Якщо після такої епідемії трагічних випадків не буде, то на владу стануть показувати пальцем і говорити: «Вони роблять те ж саме, що і попередники!» Виходячи із цього, думаю, влада не буде педалювати ситуацію, не маючи на те серйозних підстав», - підсумувала Бекешкіна.

Як повідомляв ForUm, Всесвітня продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) попередила про можливе повернення до активності смертельного вірусу пташиного грипу, заявивши, що міграція диких птахів принесла вірус у країни, де раніше його не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

415