Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що судовий процес над колишнім прем'єром Юлією Тимошенко є перешкодою на шляху вступу Києва до Європейського Союзу. Про це він сказав в інтерв'ю польському телеканалу TVP після зустрічі з Президентом Віктором Януковичем.

«Польща є не тільки другом України, але і гарним прикладом. Нам вдалося увійти у НАТО і ЄС», - підкреслив Коморовський.

Він зазначив, що Польща відіграє значну роль на шляху Києва до ЄС, на якому, за його словами, з'явилися деякі перешкоди. «Однією із них є процес над Юлією Тимошенко, який західні ЗМІ трактують як процес політичного характеру, а не кримінального», - додав польський президент.

Як розповів Коморовський, він повідомив Януковичу про те, що західні країни негативно оцінюють процес над Тимошенко. За його словами, Україна зобов'язана розвіяти думку про те, що «йдеться про політичну справу».

Зустріч президентів пройшла у резиденції Коморовського на Хельському півострові. Польська сторона заявила, що візит Януковича до Польщі є приватним, проте, за даними прес-служби українського Президента, він перебуває там з робочим візитом.

Суд заарештував Тимошенко 5 серпня. Її звинувачують у перевищенні службових повноважень при укладанні газових угод з Росією у 2009 році. Захист екс-прем'єра неодноразово просив суд змінити запобіжний захід для своєї підзахисної, проте кожного разу отримував відмову. Суд не знаходив обставин, які б свідчили про наявність підстав для звільнення її з-під варти.

За матеріалами РІА «Новости», «Українські новини»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

443