Перший заступник Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, народний депутат України від фракції ПР Максим Луцький вважає, що зірвати 1 вересня акціями протесту неможливо і нікому це не вдасться. Про це він сказав, коментуючи заклики представників опозиції до студентів у перші 10 хвилин нового навчального року не сідати за парти.

«Зірвати 1 вересня абсолютно неможливо. Я виключаю таку можливість. Студенти повинні бути за партами... Головне завдання студента - це навчання. Якщо він не вчиться, то повинен вибирати собі якийсь інший шлях. Звичайно, за те, що хтось не прийде першого вересня, ніхто нікого відраховувати не буде. Але я абсолютно переконаний, що воно, безсумнівно, пройде тихо і спокійно», - додав Луцький, повідомляє «УНН».

Він також вважає, що студенти не вийдуть на акції протесту, оскільки вже всі втомилися від подібних заходів. «Я абсолютно виключаю таку можливість, тому що ми можемо з вами спостерігати, скажімо, щоденну ситуацію навколо подій у Печерському суді, і вони (представники опозиції - ред.) навіть платно не можуть зібрати людей на акції протесту, що свідчить про те, що люди вже втомилися і не сприймають це як державну проблему. Вони сприймають це і розуміють, що це проблема тільки однієї людини - екс-прем'єра, до якої щодня зменшується увага».

Нагадаємо, 1 вересня окремі політичні сили та громадські організації мають намір провести акції протесту проти реформ у системі освіти. Окремі представники опозиції закликали студентів у перші 10 хвилин нового навчального року не сідати за парти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

525