В останні дні серпня керченська переправа працювала в авральному режимі - потік машин у черзі розтягувався на сотні метрів, пише «Сегодня».

Заступник директора з пасажирських перевезень поромної переправи Володимир Суботін зазначив, що цього літа автотуристів було по-справжньому багато: «Це рекорд! Такого ще не було. За цей рік ми перевезли 520 тис. чоловік. Для порівняння: торік на цей час було 505 тис. Зараз потік уже спав, і з 1 вересня буде зменшуватися кількість рейсів на поромах - з 16 до 12».

Через масовий від'їзд відпочивальників збільшувався і час очікування прикордонно-митного оформлення. За даними співробітника прес-служби Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Костянтина П'ясецького, пік припав на двадцяті числа серпня: «Помітили таку парадоксальну ситуацію - особливо довгі черги були вночі, тому що багато хто із водіїв сподівалися, що на пункті пропуску машин буде менше, ніж вдень. В одну із ночей якось було 220 машин! Порахуйте, якщо раз на півтори години йде пором і бере всього 20-22 машини, потрібно чекати десять поромних рейсів, а це мінімум 15 годин».

У таких ситуаціях проявляли себе заповзятливі керчани, які продавали свої місця у черзі. Вони вистоювали по три-чотири години, а потім за гроші поступалися своїм місцем - за різними даними, від 100 гривень до 100 доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377