Головний тренер національної збірної України Олег Блохін сподівається, що гравці будуть викладатися на 100% у найближчих матчах, незважаючи на те, що вони мають товариський статус. Про це він заявив напередодні гри з командою Уругваю, повідомляє «ЛIГАБiзнесIнформ».

«Я постійно говорю про цю мотивацію з хлопцями. Мене не влаштовує те, що у клубі вони показують один рівень, викладаються на 100%, а у збірній грають на 60. Розумію, що якби це були офіційні ігри у відбірці, то ставлення було б іншим. Прекрасно розумію. Добре, якщо будуть грати і Форлан, і Суарес. Для мене це перевірка, це покаже наш рівень. Добре, що ми не граємо з Ліхтенштейном і Люксембургом. Ну, вигравали б, ну рейтинг підвищувався. Для мене це зараз не найголовніше», - сказав Блохін.

За словами Блохіна, він цікавився у гравців, з чим пов'язана така низька мотивація в іграх за збірну. «Запитую, що ви у своєму житті виграли? Хтось Кубок УЄФА, хтось чемпіонат України, але половина ж нічого не виграла. Кажу, невже це не стимул, потрапити у збірну і записати своє ім'я - я грав на Євро-2012. Це вже стимул, а далі подивимося. Я візьму тільки тих хлопців, які хочуть грати за престиж. Я розумію, що зараз у збірній немає таких преміальних, які були до мене. Був фонд, якого зараз немає. Я їх попередив, що якщо не поміняють ставлення, будуть вважати, що вони зірки і потраплять до збірної, тому що Блохіну діватися нікуди, то вони роблять велику помилку», - підкреслив він.

Тренер також зазначив, що у збірній, як і раніше, є проблема «останніх хвилин», коли команда часто пропускає голи наприкінці гри. «Зі шведами не повинні були пропускати - це тактична помилка. А з французами взагалі нещастя, розконцентрація цілковита. Ми це враховуємо і говоримо про це. Як вийде, поки не знаю. Але є і хороші моменти. У матчі проти Швеції ми зробили 954 ТТД, а коли я тільки прийшов у збірну, ми робили по 700-800 максимум. А тут - 954, є позитивний фактор. У другому таймі ми хвилин 20 шведам не давали перейти центр поля. Зараз у нас є більше часу на підготовку, і ми приділимо увагу тактиці. Треба збалансувати, щоб у збірній грали у більш-менш визначений футбол», - сказав він.

Нагадаємо, 2 вересня збірна України у Харкові зіграє товариський матч з командою Уругваю, а 6 вересня у Празі українці зустрінуться зі збірною Чехії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

553