Народний депутат від Партії регіонів Леонід Кожара вважає, що у грудні цього року на саміті Україна - ЄС буде дана політична згода на Угоду про асоціацію з Україною. Про це він сказав в ефірі «5 каналу», повідомляє «УНН».

«Угода про зону вільної торгівлі з ЄС майже завершена. І я думаю, що, як і говорив Президент України, на саміті Україна - ЄС, який відбудеться у грудні, буде дана політична згода на Угоду про асоціацію з Україною», - зазначив Кожара.

Нагадаємо, 23 серпня Президент України Віктор Янукович заявив, що вже цього року Україна завершить переговори з Європейським Союзом про політичну асоціацію та створення зони вільної торгівлі.

Як повідомляв ForUm, Україна і ЄС у 2007 році почали переговори щодо угоди про асоціацію. На початку 2008 року сторони почали переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі, яка повинна стати частиною угоди про асоціацію. Україна і ЄС неодноразово заявляли про намір до кінця 2011 року підготувати остаточний варіант угоди про ЗВТ.

22 листопада 2010 Україна та ЄС домовилися про план дій, які Україна повинна виконати для запровадження безвізового режиму короткострокових поїздок для своїх громадян. У листопаді за результатами 14 саміту «Україна - ЄС» у Брюсселі сторони висловили надію на завершення переговорів щодо угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі у 2011 році.

У грудні на саміті «Україна-ЄС» Київ сподівається підписати угоду про асоціацію з ЄС, яка включає створення ЗВТ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478