Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко просить суд порушити кримінальну справу стосовно першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна за розголошення ним даних досудового слідства.

З відповідним клопотанням Луценко звернувся сьогодні до колегії суддів Печерського районного суду Києва під головуванням судді Сергія Вовка.

За словами Луценка, 21 липня Кузьмін «провів екстрений брифінг з засобами масової інформації, де розголосив дані досудового слідства, які ганьблять мене як людину, принижують мою честь і гідність», зокрема, те, що екс-міністр зареєстрований за адресою, де проживає його колишній водій, повідомляє «УНІАН».

Звертаючись до сторони обвинувачення у суді, Луценко сказав: «Панове прокурори, передайте своєму керівникові, що у нього є кілька днів. Я можу відкликати цю заяву, якщо Ренат Кузьмін складе з себе повноваження члена Вищої ради юстиції, як це зробив під тиском громадськості Валерій Хорошковський».

Заслухавши думки сторін, суд прийняв рішення направити заяву Луценка за адресою - до Генеральної прокуратури України.

Як повідомляв ForUm, 21 липня на брифінгу Кузьмін заявив, що Луценко зробив все, щоб дати квартиру своєму водієві. Це, сказав він, могло б характеризувати Луценка з позитивного боку, якби не одне «але» - «навіщо Луценко там сам прописався».

Кузьмін зазначив, що сьогодні незрозуміло, кому належить квартира - водієві чи самому Луценку. «Чи можете ви повірити, що два дорослих чоловіки проживають в однокімнатній квартирі», - сказав він. «І це чистота помислів? Якщо ви не бачите користі - подивіться», - сказав Кузьмін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

477