У ході розгону заворушень у Лондоні ввечері у неділю та вранці у понеділок у місті були заарештовані понад сто осіб. Про це повідомляється на сайті лондонської поліції. З урахуванням затримань, проведених добою раніше, загальне число заарештованих перевищило 160 чоловік.

Як говориться у прес-релізі, у протистоянні з погромниками у цілому поранення отримали 35 співробітників правоохоронних органів. Із них дев'ять чоловік потерпіли у ніч на 8 серпня. Наскільки серйозні отримані ними поранення, не уточнюється.

В основному у безпорядках брали участь дрібні групи молодих людей, які діяли у різних частинах Лондона. Чисельність однієї із них, що зібралася у центральному районі Брікстон, налічувала 200 осіб. Крім того, інциденти були зафіксовані на півночі, сході та півдні британської столиці. В основному йдеться про підпали і пограбування магазинів.

Заворушення у британській столиці розпочалися увечері у четвер на півночі міста, у районі Тоттенхем. Їм передувала мирна акція протесту, приводом до якої стала смерть місцевого чорношкірого жителя Марка Даггана, застреленого співробітниками поліції у ході затримання.

У неділю погроми поширилися на сусідній північний район Енфілд.

За матеріалами «Лента.ру», РІА «Новости»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

655