Організація Об'єднаних Націй (ООН) навряд чи погодиться створити на території України світовий резерв продовольчого зерна, вважає економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Консепсьон Кальпе.

«Ідея збереження запасів у вигляді великого світового резерву не отримала значної підтримки у представників Великої двадцятки. Крім того, це дуже дорого. Я вважаю, що ООН або будь-яка інша організація не погодяться витрачати великі кошти на такий резерв», - сказав він, повідомляє «ТСН».

Нагадаємо, 4 серпня міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк запропонував створити в Україні світовий резерв зерна, яким керувала б ООН з правом втручатися у діяльність зернових ринків держав.

«Ми вийшли з пропозицією до Організації Об'єднаних Націй (ООН) створити на території України світовий продовольчий резерв зерна. Ми готові забезпечити формування такого резерву в обсязі 10-12 млн т продовольчого зерна. І ми готові його якісно зберегти і виконати інтервенції (зернові, - ред.) у разі прийняття відповідних рішень ООН», - повідомив Присяжнюк.

Міністри сільського господарства країн Великої двадцятки у червні домовилися вивчити можливість створення надзвичайних резервів продовольства у країнах, населенню яких не вистачає продовольства. Про створення світового резерву домовленостей не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467