Екс-глава МВС Юрій Луценко називає арешт лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко цинічним викликом українському законодавству. Про це він заявив сьогодні в інтерв'ю журналістам.

«Я розцінюю арешт Тимошенко з боку недолітка Кірєєва як цинічний виклик українському законодавству, оскільки не однією статтею Кримінально-процесуального Кодексу не передбачено арешт за будь-які висловлювання або навіть дії підсудного у суді. Які завгодно образи, про які говорить старий козел - любитель капусти, запізнення не є такими підставами», - сказав Луценко, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Луценко звернув увагу на те, що прокурор у своєму клопотанні посилається на 168 статтю КПК, яка просто описує існуючі запобіжні заходи.

Він також підкреслив, що Тимошенко була на підписці про невиїзд, і в даній статті зазначено, що цей запобіжний захід може бути змінений на більш суворий тільки в одному випадку - при втечі або спробі втечі. «Я прекрасно розумію, мені сьогодні Юля, коли ми спілкувалися на боксах, дала відповідь на мої роздуми про те, що КПК у нашій країні вже давно можна викинути. Я це розумію, але підкреслюю - суддя Кірєєв кинув виклик українському законодавству», - додав Луценко і підкреслив, що Кірєєв є маріонеткою, а рішення про арешт Тимошенко приймалося Президентом України Віктором Януковичем.

Як повідомляв ForUm, 5 серпня Печерський суд змінив запобіжний захід Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

519