Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко подякувала усім громадянам за підтримку протесту проти її арешту. Про це Тимошенко заявила сьогодні журналістам у залі судового засідання перед початком розгляду її кримінальної справи.

«Я хочу подякувати всім, хто зараз прийшов до Лук'янівського СІЗО, до Печерського суду, тих, хто кидався під колеса машини, коли мене вивозили із будівлі Печерського суду. Я хочу подякувати всім, хто молиться, бо молиться дуже велика кількість людей за Україну», - сказала Тимошенко.

Екс-прем'єр також подякувала світове співтовариство, українську діаспору, представників посольств, які виступили з жорсткими заявами з приводу її арешту.

«Я думаю, що така реакція, яка була з боку демократичних країн світу, з боку Європейського Союзу, з боку Сполучених Штатів, Російської Федерації, все це говорить про те, що за Україну та її європейське майбутнє, за свободу українців все-таки у світі борються», - сказала Тимошенко, повідомляє «УНІАН».

Також вона зазначила, що не очікувала заяви із Росії на свою підтримку.

«Я не очікувала такої реакції, що всі угоди укладалися у рамках чинного законодавства при підтримці президентів України та Росії», - сказала Тимошенко.

За її словами, така заява з боку російського керівництва свідчить про те, що газові угоди у 2009 році були підписані законно.

«Все це свідчить про те, що кримінальної справи не існує, що все це політична розправа. Я думаю, що коли Янукович перейшов усі межі, то світ, на мою думку, реагує дуже сильно», - сказала Тимошенко.

Як повідомляв ForUm, 5 серпня Печерський суд змінив запобіжний захід Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Невдовзі після арешту Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило заяву, у якій закликало українську владу ставитися до Тимошенко справедливо, і зазначило, що газові угоди 2009 року укладалися у суворій відповідності з законодавством обох країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

534