Севастопольський плавець-марафонець Олег Софяник здійснив заплив із Євпаторії до Севастополя, подолавши відстань у 90 км за 40 годин 3 хвилини.

Як повідомили у громадській організації «Об'єднання підтримки і розвитку молоді та спорту у місті Севастополі», яка організувала цей заплив, марафонець стартував 5 серпня о 21:00 біля пам'ятника «Морського десанту» (на в'їзді до Євпаторії).

Софяник плив з прив'язаним до пояса човном, у якому були речі плавця і запас продуктів. Спортсмен плив брасом, кролем і батерфляєм, чергуючи стилі. Марафонці допомагав попутний північно-західний вітер. Єдина складність запливу, як повідомили у громадській організації, - сильні холодні течії, повідомляє «УНІАН».

Софяник фінішував у бухті Козача 7 серпня о 13:03.

Цей заплив став тренувальним перед запливом через Чорне море, який, як планується, відбудеться у середині серпня. Старт супер-марафонського запливу має відбутися у Балаклаві, а фініш - у місті Синопі (Туреччини). Як передбачається, на всій дистанції (230 км) через Чорне море спортсмена буде супроводжувати дніпропетровська вітрильна яхта «Мрія».

Софяник є номінантом Книги рекордів України, здійснмив цілу низку марафонських запливів в Україні та за кордоном.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431