Україна і Росія мають намір укласти додаткові договори щодо Чорноморського флоту.

Як йдеться у статті посла з особливих доручень МЗС Росії Олександра Бавикіна «Русской газете», передбачається укласти угоду про пільговий митний режим для вантажів, які надходять в Україну для забезпечення флоту; про порядок узгодження питань перетину Державного кордону України кораблями і суднами, літальними апаратами Чорноморського російського флоту; інфраструктури флоту, а також угоди про організацію гарнізонної служби російських військових формувань.

Планується також завершити узгодження проекту угоди з питань юрисдикції та надання правової допомоги у кримінальних справах у зв'язку з перебуванням російських військових формувань в Україні.

Повідомляється, що з метою ефективності підготовки нових угод у квітні 2011 року була створена російська делегація для переговорів з українською стороною, яка провела кілька зустрічей.

За словами Бавикіна, у 2011 році узгоджені та готуються до підписання угоди між урядом Росії і Кабінетом Міністрів про узгодження пересувань, пов'язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Росії на території України поза місцями їхньої дислокації, а також угоду про взаємодію з питань попередження надзвичайних ситуацій, пожеж і ліквідації їхніх наслідків у населених пунктах, у яких дислокуються об'єкти ЧФ Росії, повідомляють «Українські новини».

Що стосується інвентаризації нерухомості, то експерти домовилися про порядок її проведення та формат складання необхідної документації.

Також обговорюються питання щодо розширення участі Росії в розвитку соціально-економічної бази міст і селищ, де дислокуються російські частини.

Також Росія розглядає пропозиції Севастопольської міської державної адміністрації щодо низки інвестиційних проектів.

Нагадаємо, раніше глава адміністрації Президента Росії Сергій Наришкін заявив, що Чорноморський флот Росії у Севастополі є важливим елементом стабільності у Чорноморському та Середземноморському регіоні.

«Чорноморський флот - це кров і плоть цього дивовижного міста... це частина Севастополя, без якої, мені здається, життя міста неможливе», - зазначив Наришкін під час відвідання міста з нагоди святкування Дня ВМФ Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

590