Зменшення кількості народних депутатів віддалить їх від народу через збільшення навантаження на парламентаріїв. Про це сказав народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Звичайно, зменшення кількості депутатів є раціональною ідеєю. Нюанс полягає у наступному. Якщо депутат є представником волі народу, то навантаження на нього становить приблизно 300 тисяч виборців. Я проводжу прийом виборців вже 5 років і встиг прийняти максимум п'ять тисяч виборців. Якщо ж скоротити кількість депутатів, то навантаження збільшиться до 700-900 тисяч виборців», - зазначив Колесніченко.

Разом з тим, парламентарій зазначив, що робота народних депутатів на громадських засадах може призвести до олігархізації парламенту, повідомляє «УНН».

«Якщо депутат не отримує зарплату, то його хтось повинен утримувати. А якщо депутат є заможною людиною, то він не буде відображати волі всього народу, а лише маленької групи людей. Фактично це сприятиме олігархізації парламенту. Це відкрита корупція, і ніде у світі цього немає», - додав він.

Нагадаємо, радник Президента Ганна Герман переконана, що у Раді потрібно залишити 225 депутатів замість 450 і змусити їх працювати на громадських засадах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388