На східному узбережжі Китаю оголошено штормове попередження у зв'язку із наступом тайфуну Муйфа, повідомляє у суботу британська телерадіокорпорація ВВС.

За її даними, у п'ятницю пізно ввечері тайфун обрушився на острів Окінава на півдні Японії, звідки рухався у напрямку китайських провінцій Чжецзян і Цзянсу, поблизу Шанхая.

Пориви вітру досягали 162 км/год і створювали одинадцятиметрові хвилі на морі, тому більше 7 тис. рибальських суден були заведені у гавані, повідомляє «newsru.com».

Через наближення урагану було перерване повітряне сполучення; жителі прибережних зон підготовлені до евакуації. Починаючи з полудня суботи Китайські Південні Авіалінії скасували понад 140 рейсів на схід країни.

Друга за силою - «помаранчева» - ступінь тривоги була оголошена китайським метеорологічним агентством кораблям і рибальським суднам. Очікується, що тайфун Муйфа обрушиться на Китай у суботу ввечері або у неділю вранці.

Міські залізничні служби попереджають, що сполучення може бути обмежене або припинене взагалі залежно від сили урагану, що насувається.

Як повідомило Японське метеорологічне агентство, після обрушення на острів Окінава у п'ятницю ураган рухається на захід. Північ Філіппін вже затоплена через тайфун Муйфа, який пройшов там.

Тайфун Муйфа може стати одним із найпотужніших ударів стихії по Китаю за останні роки. У 2005 році тайфун Матса у Шанхаї забрав життя семи чоловік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

570