Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Григорій Смітюх переконаний, що якби екс-прем'єр Юлія Тимошенко, її захисники і представники БЮТ під час судового засідання дотримувалися правил поведінки, визначених законодавством, суд не прийняв би рішення про її арешт. Про це він заявив в ефірі програми «Час. Важливо» на «5 каналі».

«Давати оцінку всім подіям щодо судового процесу у справі Юлії Тимошенко можна тільки згідно з чинним законодавством», - вважає політик, повідомили ForUm'у у прес-службі Партії регіонів.

За словами Смітюха, він сам не у захваті від такої зміни запобіжного заходу. «Але я як громадянин України поважаю рішення суду. І суд вже досяг тієї критичної точки, коли був змушений застосувати такий спосіб заходу, як арешт», - переконаний депутат.

Він також зазначив, що Тимошенко має право подати скаргу в Апеляційний суд, який зобов'язаний розглянути її і зробити свій висновок про правомірність дій Печерського суду.

«Остаточне рішення у справі колишнього прем'єра ще не прийняте. І якби Тимошенко, її захист і представники опозиції навмисне не затягували процес і не перетворювали його на цирк, а дотримувалися правил поведінки під час судового засідання, то підстав заарештовувати Тимошенко не було б», - резюмував парламентарій.

Як повідомляв ForUm, 5 серпня Печерський суд змінив запобіжний захід екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

573