Сенатор США Джон Маккейн (Республіканська партія) закликав українську владу негайно звільнити екс-прем'єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко.

«Я глибоко стурбований арештом колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Ці дії є очевидним порушенням базових прав, які повинні захищатися для кожного громадянина у демократичній країні», - йдеться у заяві Маккейна.

На його думку, наслідки арешту Тимошенко виходять далеко за рамки долі однієї людини. «Насправді на кону опинилося майбутнє свободи та демократії в Україні. На жаль, сьогоднішні дії української влади ставлять під питання її відданість засадам демократії і як такі значно ускладнять шлях України до майбутнього у євроатлантичному співтоваристві», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

«Я закликаю українську владу негайно звільнити прем'єр-міністра Тимошенко і гарантувати права всіх громадян України, незалежно від їхніх політичних переконань», - йдеться у заяві.

Згодом на своїй сторінці на Twitter Маккейн додав: «Поганий знак - влада України затримує лідера політичної опозиції».

Як повідомляв ForUm, 5 серпня головуючий в судовому процесі з розгляду кримінальної справи Тимошенко суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання прокуратури про зміну для екс-прем'єра запобіжного заходу з підписки про невиїзд взяттям під варту.

Своє рішення суддя аргументував системними порушеннями, перешкоджанням у встановленні істини, порушенням порядку при розгляді справи з боку Тимошенко.

Після цього Тимошенко відвезли до Лук'янівського СІЗО.

У свою чергу, партія «Батьківщина» розпочала безстрокову акцію протесту проти арешту Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

701