На Хрещатику біля Печерського районного суду Києва триває безстроковий мітинг-пікет прихильників екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, які протестують проти її арешту.

Зараз почався мітинг за участю першого заступника лідера партії «Батьківщина» Олександра Турчинова і деяких народних депутатів, повідомляє «УНІАН».

Крім того, на Хрещатику зібралося трохи більше 100 осіб - прихильників Тимошенко.

Виступаючи з імпровізованої трибуни, Турчинов закликав громадян України приєднатися до акції на підтримку Тимошенко.

«Ми з вами почали безстрокову акцію і розбили наметове містечко, щоб привернути увагу всіх українців та закликати їх не сидіти вдома. І 100 тисяч буде достатньо, щоб погнати цю банду із влади», - сказав Турчинов.

Уздовж Хрещатика з учорашнього вечора стоїть наметове містечко, і на кожному наметі висять паперові таблички: «Приймальня народного депутата» або «Власність народного депутата».

Незважаючи на побоювання організаторів акції - представників «Батьківщини», вночі працівники силових органів не вдалися до знесення наметового містечка.

У той же час перед наметами правоохоронці виставили високі металеві паркани.

При цьому прихильники Тимошенко вже встигли їх розмалювати і розписати гаслами на підтримку екс-прем'єр-міністра. Зокрема, прихильники Тимошенко наклеїли невеликі плакати з зображенням Тимошенко і з гаслом «Юля, ми з тобою», «Стоп - тоталітарному режиму», «Азаров - провокатор», «Братва дорвалася не до тих».

Протяжність наметового містечка - від Хрещатика, 40, і до Хрещатика, 46.

У даний час на Хрещатику перебуває небагато правоохоронців, які спостерігають за акцією протесту.

У той же час, на вулиці Богдана Хмельницького припарковано 5 автобусів з працівниками міліції.

На акцію протесту також приїхала донька Тимошенко Євгенія Карр.

Як повідомляв ForUm, 5 серпня головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Тимошенко суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання прокуратури про зміну для екс-прем'єра запобіжного заходу з підписки про невиїзд взяттям під варту.

Своє рішення суддя аргументував системними порушеннями, перешкоджанням у встановленні істини, порушенням порядку при розгляді справи з боку Тимошенко.

Після цього Тимошенко відвезли до Лук'янівського СІЗО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

606