Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає справедливим арешт колишнього глави уряду, лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Про це він заявив журналістам у ході відвідування міжнародного етнофестивалю «Жнива-2011», який проходить сьогодні у селі Пирогове поблизу Києва.

«Я там був учора (на засіданні Печерського райсуду столиці з розгляду кримінальної справи щодо Тимошенко - ред.) і на свої очима бачив, як знущалися над судом. Не раджу нікому знущатися над судом, тому що суд - це одна із основ нашої держави», - сказав Азаров, повідомляє «УНІАН».

За словами прем'єра, звинувачення прихильників Тимошенко у тому, що її заарештували через його свідчення у суді, є необґрунтованим.

«Я судовими справами не займаюся. У нас суд відділений від уряду», - підкреслив Азаров.

Як повідомляв ForUm, учора, 5 серпня, Азаров давав свідчення у Печерському райсуді Києва у справі проти Юлії Тимошенко, яку звинувачують у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

Азаров заявив, що газові угоди 2009 року були «зрадницькими щодо людей і країни», і не виключив можливості їх розірвання через суд.

У ході допиту глави уряду прокурори зажадали змінити запобіжний захід щодо підсудної з підписки про невиїзд на арешт через її постійні випади на адресу Азарова.

Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Тимошенко суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання прокуратури про зміну для екс-прем'єра запобіжного заходу з підписки про невиїзд взяттям під варту.

Своє рішення суддя аргументував системними порушеннями, перешкоджанням у встановленні істини, порушенням порядку при розгляді справи з боку Тимошенко.

Після цього Тимошенко відвези у Лук'янівське СІЗО.

Тимошенко вважає, що їй змінили запобіжний захід через запитання, які вона задавала Азарову. «Суд і прокуратура відразу заявили про зміну санкції з підписки про невиїзд на мій арешт тому, що я задала незручні запитання щодо корупції РосУкрЕнерго», - пояснила екс-прем'єр журналістам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

727