Колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко змінили запобіжний захід на утримання під вартою на вимогу Президента України (2005-2010 рр.) Віктора Ющенка. Таку думку у коментарі «УНН» висловив політолог Віктор Небоженко.

«Я думаю, що Тимошенко посадять, тому що, нарешті, з'явився головний свідок. Ніхто не звернув уваги, що Кірєєв ухвалив рішення залучити як головного свідка не Фірташа, не «РосУкрЕнерго», не Путіна, а Ющенка. І звичайно, для Ющенка було б комфортно, щоб Тимошенко сиділа, тільки через це він може погодитися бути головним свідком. Без відсутності головного свідка ніякий Кірєєв, ніяка прокуратура не може посадити Тимошенко. Тому я думаю, що це перша умова закриття Тимошенко на вимогу Ющенка», - переконаний політолог.

Небоженко зазначив, що не здивується, коли з'явиться Ющенко поруч з Тимошенко, якщо в один прекрасний день зберуть усіх героїв помаранчевої революції і всіх судитимуть, але з різних підстав. «Тимошенко - це тільки перша ластівка. А далі може хтось відкупитися, втече, а когось зловлять. Тому коли репресивне колесо раз провернулося, і людина, яка зібрала половину голосів виборців, посаджена у в'язницю, то далі процес піде своєю чергою», - переконаний експерт.

Як повідомляв ForUm, 5 серпня Печерський суд змінив запобіжний захід екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту. У той же день було оприлюднене написане напередодні звернення Тимошенко до українського народу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

830