Сьогодні наприкінці дня представники Омбудсмана прибули до столичного слідчого ізолятору, куди за рішенням Печерського районного суду міста Києва доправлено колишнього главу українського Уряду, повідомили в прес-службі Омбудсмана.

Омбудсманом України встановлено, що Тимошенко перебуває у трьохмісній камері СІЗО площею 16,8 квадратного метра, де знаходиться ще одна жінка. Представники Уповноваженого з прав людини порушили перед керівництвом слідчого ізолятору питання щодо встановлення в камері, де нині тримають Тимошенко, телевізора та холодильника. Як запевнило керівництво СІЗО, це буде зроблено в разі, якщо про це подбають родичі колишнього прем’єр-міністра.

Представники Омбудсмана інформують, що Тимошенко під час медичного огляду не заявила скарг на стан здоров’я, від здачі аналізів відмовилася. Заарештована не має жодних претензій до конвою, який під час транспортування до СІЗО не застосував до неї кайданки. Як щойно повідомили представники Омбудсмана, Тимошенко отримала дозвіл на спілкування з адвокатом Суховим, зустріч з яким зараз триває. Про це на східцях СІЗО журналістам сказали представники Уповноваженого з прав людини Карпачової.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

782