Народний депутат Сергій Власенко перед будівлею Лук'янівського СІЗО, куди, ймовірно, доставили заарештовану Юлію Тимошенко, зачитав її звернення, написане в аналогічній ситуації, коли суд розглядав можливість її арешту 27 липня.

Власенко зазначив, що минулого разу під загрозою арешту Тимошенко передала йому власноруч написану заяву, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Після цього Власенко зачитав: «Хочу зробити заяву у зв'язку з реалізацією плану Януковича щодо мого арешту. Зрозуміло, що це розправа з політичними опонентами, але я не про це. Я хочу заявити, що у мене немає ніякої схильності до самогубства, що трюки, які вони зробили з Кірпою і Кравченком, повторювати не варто: я ніколи не буду закінчувати своє життя самогубством. Все, що я роблю, це моя боротьба проти кримінального режиму за гідне місце України у світі. Слава Україні! Юлія Тимошенко».

Звернення написане на звичайному, вирваному із зошита, аркуші, на ньому стоїть дата 27.07 і підпис «Тимошенко».

Після цього Власенко, не відповідаючи на запитання журналістів, зокрема про те, чи відомо йому, куди саме доставили Тимошенко, швидко попрямував до свого автомобіля і поїхав, нічого не пояснюючи.

Зараз під будівлею Лук'янівського СІЗО перебуває по декілька десятків правоохоронців, журналістів і прихильників Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні суддя Родіон Кірєєв змінив запобіжний захід для Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Після оголошення цього рішення Тимошенко вивели із залу Печерського районного суду Києва співробітники судової міліції «Грифон» та спецпідрозділу «Беркут».

Прихильники екс-прем'єра створили живий ланцюг, щоб перекрити виїзди з суду, і перекрили рух транспорту на Хрещатику.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

627