Арешт Юлії Тимошенко не призведе до масових заворушень зараз, але це не означає, що у майбутньому, на піку соціального невдоволення, масові виступи не отримають об'єднуючий символ «Свободу в'язню режиму». Таку думку у коментарі ForUm'у висловив експерт-політолог Вадим Карасьов.

Що стосується можливої ​​ реакції світового суспільства на взяття під варту лідера однієї із найбільших і популярних політичних сил в Україні, то, на думку Карасьова, «Захід відреагує жорстко, але спокійно, чекаючи, чим закінчиться весь судовий процес, яким буде вирок».

«Чи означають останні події, що Тимошенко тепер посадять всерйоз і надовго? Тут багато неясного. Може, влада дала санкцію на арешт Тимошенко під час судового слідства, але вирок буде відносно м'яким, і Юлія Володимирівна залишиться на волі», - зазначив експерт.

Карасьов пояснив, що якщо після вироку суду Тимошенко залишиться на волі, то «цим влада продемонструє свій гуманізм, а Захід прореагує спокійно і зробить висновок, що в Україні все-таки можливе правосуддя».

Нагадаємо, сьогодні суддя Родіон Кірєєв змінив запобіжний захід для Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Після оголошення цього рішення Тимошенко вивели із залу Печерського районного суду Києва співробітники судової міліції «Грифон» та спецпідрозділу «Беркут».

Прихильники екс-прем'єра створили живий ланцюг, щоб перекрити виїзди із суду, і перекрили рух транспорту на Хрещатику.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496