Зміна запобіжного заходу не є підставою для припущень або висновків щодо того, яким буде вирок - обвинувальним чи виправдувальним. Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспондентові ForUm'у висловив народний депутат України (фракція Партії регіонів) Вадим Колесніченко.

«Наскільки я розумію, дії суду прямо відповідають кримінально-процесуальному кодексу і адекватні поведінці пані Тимошенко, яка систематично зриває судові засідання, запізнюється на них, демонстративно показує свою неповагу до суду і судді, який відносно неї застосував достатньо профілактичних заходів», - зокрема, сказав він і додав: «Однак людина не виправилася, продовжуючи демонструвати абсолютне небажання працювати у рамках Закону України та КПК».

За словами Колесніченка, зміна суддею Кірєєвим запобіжного заходу екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко «цілком адекватна».

«Однак повторюся: це жодним чином не впливає на вирок. Він може бути як обвинувальним, так і виправдувальним», - підкреслив він.

Тим часом дії депутатів, які намагалися перешкодити рішенням суду, нардеп характеризував як «злочин».

«Їхні дії – це зловживання службовим становищем, демонстративне ігнорування законів і Конституції. Такого вони робити не мають права, і «Грифон» у даному разі діє абсолютно адекватно до ухвали суду», - також зазначив Колесніченко.

Крім того, депутат підкреслив, що «рішення про зміну запобіжного заходу суддя обрав винятково один, у рамках чинного закону і наявних у нього преференцій».

«Це рішення можна оскаржити. Радує те, що до нього не мають стосунку жоден орган влади або людина, яка могла б перебувати за межами будівлі суду. Особиста, персональна відповідальність за це рішення лежить на Кірєєву», - підсумував Колесніченко.

Нагадаємо, сьогодні суддя Родіон Кірєєв змінив запобіжний захід для Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Після оголошення цього рішення Тимошенко вивели із залу Печерського районного суду Києва співробітники судової міліції «Грифон» та спецпідрозділу «Беркут».

Прихильники екс-прем'єра створили живий ланцюг, щоб перекрити виїзди із суду, і перекрили рух транспорту на Хрещатику.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

589