Арешт Юлії Тимошенко не призведе до масових заворушень в Україні. Таку думку у коментарі ForUm'у висловив експерт-політолог Володимир Цибулько.

«Цей арешт не призведе до масових заворушень, але створить певну напруженість навколо України, особливо у ЄС. Швидше за все, вже скоро підуть заяви невдоволення, оскільки у цьому процесі владі не вдалося перевести справу у винятково кримінальну площину, а навпаки, вона дедалі більше політизувалася», - зазначив він.

Також експерт зауважив, що після зміни запобіжного заходу Тимошенко вирок суду буде достатньо швидким: «Цей арешт підштовхне суд до більш швидкого прийняття рішення».

Експерт також сказав, що вирок Тимошенко залежить від того, «яка із двох позицій переможе», і пояснив, що «якщо суд прийме більш легке рішення і Тимошенко залишиться на волі, у влади буде козир, який дає сигнал інвесторам, що суд в Україні незалежний. Якщо жорстким і Тимошенко присудять не менше п'яти років, то це зніме її як фігуру з політичного поля країни назавжди».

«Думаю, у влади є інтерес прибрати Тимошенко з політичної арени, оскільки якщо реформувати країну до кінця, проводити серйозні реформи, то тут дуже важливо уникнути популізму. Тут владі важливо обійтися без жорсткого доброзичливого критика», резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні суддя Родіон Кірєєв змінив запобіжний захід для Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

677