Арешт Юлії Тимошенко відмиє її від усіх негативів. Таку думку у коментарі ForUm'у висловив експерт-політолог Олександр Палій.

Експерт стверджує, що заміна запобіжного заходу екс-прем'єра на арешт – дурість, до того ж це потягне за собою міжнародні наслідки, «оскільки Тимошенко – не просто політик-бюрократ, а людина, за якою стоїть дуже популярна політична сила, і всі зрозуміють: арешт – це ніщо інше, як політичні переслідування».

«Крім цього, думаю, що це (заарештовувати Тимошенко, - ред.) досить безглуздо з боку влади, оскільки ніякого позитиву це не принесе. Цими діями влада нікого не залякає. І зараз головна загроза для влади виходить з боку стихійних виступів суспільства (які неможливо передбачити), а не з боку Тимошенко», - вважає він.

Палій додав: «Також тепер не буде на кого перекладати проблеми у країні і відволікати увагу суспільства від усіх реальних проблем».

Він також підкреслив, що взяття Тимошенко під варту – це перетворення екс-прем'єра у ще більш значущого політика: «З неї змивається все те, що на неї налипло, тепер вона – потерпіла, вона страждає. Так було вже у 2001 році, коли її посадили, і Тимошенко із пособниці Лазаренка перетворилася на політика національного масштабу».

Нагадаємо, щойно суддя Родіон Кірєєв змінив запобіжний захід для Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

678