Прокурор Лілія Фролова наполягає на арешті екс-прем'єра Юлії Тимошенко, оскільки вважає, що суд вичерпав усі можливі заходи впливу на її поведінку. Про це вона заявила сьогодні на брифінгу у перерві судового засідання.

Фролова зазначила, що клопотання про зміну запобіжного заходу для Тимошенко було заявлене, оскільки вона перешкоджає встановленню істини у справі та не забезпечує виконання процесуальних норм, повідомляє «ЛIГАБiзнесIнформ».

«Суддя неодноразово, багато разів повторював і акцентував на дотриманні норм процесуальних норм підсудною. Вона не реагує на зауваження, зловживає наданим їй правом, говорить образливі слова на адресу учасників процесу і головуючого. Це є однією із підстав для зміни запобіжного заходу», - підкреслила прокурор.

Фролова нагадала, що коли 27 липня суд розглядав аналогічне клопотання і не змінив запобіжний захід, він мотивував таке рішення тим, що ще не вичерпані всі можливості для того, щоб вплинути на поведінку підсудної.

«Я вважаю, що суд вичерпав усі можливості, і тому ми заявили таке клопотання», - сказала вона.

У свою чергу, Юлія Тимошенко, коментуючи клопотання прокуратури, заявила, що воно було зроблене відразу після того, як була порушена тема компанії РосУкрЕнерго, що свідчить про явно політичний підтекст клопотання прокуратури.

Нагадаємо, клопотання про зміну запобіжного заходу для Тимошенко з підписки про невиїзд на більш суворе заявила прокурор Лілія Фролова. Тимошенко запропонувала держобвинуваченню відразу перейти до клопотань про розстріл. «Дайте їй револьвер», - сказала Тимошенко.

Суддя пішов до кімнати для нарад до 15:40, щоб вирішити, що робити з клопотанням прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

845