Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повністю розрахувалася з ВАТ «Газпром» за імпортований у липні 2011 року природний газ. Про це повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України».

Згідно з повідомленням, «Нафтогаз України» перерахував ВАТ «Газпром» майже 477 млн. дол США за імпортований у липні природний газ.

Ціна природного газу для «Нафтогазу України» у третьому кварталі 2011 року становить близько 355 дол за тис. куб. м., повідомляє «УНІАН».

Компанія також нагадує, що, відповідно до умов додаткової угоди до базового контракту, яка була укладена між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» 21 квітня 2010 року, ціна природного газу визначається з урахуванням знижки у розмірі 100 дол за тис. куб. м.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» щомісячно своєчасно і в повному обсязі виконує свої зобов'язання перед ВАТ «Газпром» щодо оплати імпортованого природного газу.

Згідно з контрактом від 19 січня 2009 р., НАК «Нафтогаз України» зобов'язана щомісячно направляти ВАТ «Газпром» платежі за газ не пізніше 7 числа місяця, наступного за поставками. При першому ж неплатежі контракт між компаніями передбачає перехід на авансову систему розрахунків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

442