Суддя Родіон Кірєєв просить підсудну Юлію Тимошенко не тиснути на свідка Миколу Азарова.

Допит прем'єр-міністра триває вже більше години, і практично весь цей час Тимошенко намагається ставити запитання про діяльність компанії «РосУкрЕнерго». Тимошенко встигла заявити, що ця компанія була введена на ринок посередником у той час, коли Азаров був першим віце-прем'єром в уряді Віктора Януковича, і саме борги цієї компанії привели до газової кризи 2009 року, повідомляє «ЛIГАБiзнесIнформ».

Тимошенко просить розтлумачити, якою була позиція Азарова в питанні введення «РосУкрЕнерго» на ринок, які гарантії були надані уряду цією компанією, які функції вона повинна була виконувати.

Кірєєв знімає практично всі ці запитання, мотивуючи це тим, що вони не відносяться до справи. Екс-прем'єр наполягає, що це важливо для встановлення істини.

Прокурори назвали такий допит «знущанням». «Вона (Тимошенко, - ред.) змінює слова місцями і постійно ставить одне запитання, яке вже знято судом. Це затягування справи», - сказав один із прокурорів.

Після того, як Тимошенко в черговий раз попросила Азарова розповісти, з якою метою «РосУкрЕнерго» була введена на газовий ринок, Кірєєв зажадав від неї не тиснути на свідка і ставити запитання щодо справи.

Нагадаємо, під час допиту в суді Азаров заявив, що Тимошенко підписала невигідні газові контракти з Росією, щоб будь-якою ціною перемогти на президентських виборах. «На мою думку, Тимошенко - людина абсолютно непідготовлена до роботи прем'єр-міністром і в переговорах з таким партнером як Путін досить слабо виглядала», - підкреслив глава уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

403