Ізраїль сподівається, що Україна не визнає Палестину як державу на сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй у вересні.

Про це в інтерв'ю виданню «День» сказала посол Ізраїлю в Україні Зіна Калай-Клайтман.

«Ми дуже сподіваємося, що, враховуючи наші дуже хороші двосторонні відносини, Україна, яка останнім часом дуже збалансовано підходила до цього питання, надалі також буде дотримуватися збалансованого підходу і не підтримає односторонню акцію в ООН», - повідомила вона.

Посол також зазначила, що ініціатива щодо можливого визнання держави Палестини деструктивно вплине на мирний процес в палестино-ізраїльських відносинах.

Калай-Клайтман підкреслила, що Генасамблея ООН не має юридичних повноважень для визнання цієї держави, а таке рішення може ухвалити Рада Безпеки ООН, таким чином, користі від цього рішення, на думку посла, не буде, але нашкодити воно може, повідомляють «Українські новини» .

Нагадаємо, у травні Президент Палестини Махмуд Аббас закликав Генасамблею ООН визнати Палестину у межах 1967 року на сесії у вересні, оскільки, на його думку, переговори з Ізраїлем не наближають країну до набуття своєї державності.

У червні керівництво Палестини офіційно підтвердило намір домагатися в ООН визнання Палестинської автономії у складі Західного берега Йордану, Сектора Газа та східного Єрусалиму як окремої держави.

У травні з пропозицією Ізраїлю повернутися до кордонів 1967 року виступив і президент США Барак Обама, чим викликав серйозний скандал, проте вже через кілька днів заявив, що його неправильно зрозуміли. У той же час пропозицію Обами підтримала Велика вісімка.

Проголошення незалежності Палестини відбулося 15 листопада 1988 року, хоча Палестинська національна адміністрація (Палестинська Автономія) існує тільки з 1994 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1033