Лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що саме комуністи боролися за авторитет України у світі. Про це він заявив у ході онлайн-конференції на ForUm'і.

«Я думаю, що наша позиція у боротьбі проти Кучми і Ющенка у той час, коли їх підтримував Захід та українські націоналісти і ліберали, дає мені підстави вважати, що саме комуністи і боролися за авторитет України у світі», - сказав лідер КПУ.

«Ми все робимо для того, щоб в Україні була влада демократична, а не олігархів, вигодуваних націоналістами та лібералами», - зазначив Симоненко. За його словами, позиція КПУ щодо захисту національного ринку, щодо зміцнення дружніх зв'язків з народами СНД, за глибоку кооперацію є конкретними кроками комуністів щодо зміцнення незалежності України.

Симоненко додав, що Україна вперше незалежність «отримала завдяки революційним подіям 1917 року і чіткої позиції більшовиків». «Без революції 1917 року і чіткої позиції Леніна важко зараз передбачити, де була б Україна і що з нею б відбувалося», - сказав лідер КПУ і додав: «Не нацики здійснили цю революцію і не вони підтримали ідею про право українського народу на самовизначення, а саме більшовики».

«Я хочу нагадати, що Конституція Пилипа Орлика вимагала з усіх питань радитися зі шведським королем. Усі універсали так званих «захалявних» патріотів свідчили про те, що вони у складі царської імперії бачили майбутнє України, а не у незалежності», - сказав лідер комуністів.

За його словами, саме завдяки комуністам Україна у 1939 році поєднала всі свої землі, закінчивши процес у 1945 році. «І в 1954 році завдяки політиці комуністів отримала Крим. Мені взагалі важко уявити сьогодні Україну без Харківського тракторного заводу, без шахт Донбасу, без найбільшого енергетичного комплексу, без Національної Академії наук, яку створили комуністи», - зазначив він.

«Мені сьогодні важко уявити Україну без політики комуністів, які дали можливість Львівській області бути активним учасником польоту Гагаріна у космос. Наші опоненти-націоналісти, намагаючись використовувати трагічні сторінки нашої історії, щоб спростувати, вірніше, дискредитувати весь історичний шлях України після революції 1917 року, використовують трагічні сторінки 1932-33 рр., репресії 1937 року, які мали місце, колективізацію і намагаються спаплюжити все те, що було зроблено народом Україні щодо створення цього найбільшого потенціалу», - резюмував Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1045