Головний державний санітарний лікар Севастополя буде звільнений у зв'язку з масовою госпіталізацією дітей з харчовим отруєнням. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко.

«Він буде звільнений, звільнений від займаної посади», - сказав Аніщенко і зазначив, що зараз у Севастополі працюють дві групи МОЗ, які вивчають ситуацію, що склалася.

За словами міністра, рішення про звільнення санлікаря Севастополя прийняте за підсумками роботи головного санітарного лікаря України Анатолія Пономаренка. «Це його міра відповідальності і найголовніше - його рішення. А я йому прийняти рішення допоможу, яке вже чітке і не обговорюється», - підкреслив Аніщенко, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що прокуратура також має вивчити ситуацію, що склалася у зв'язку з тим, що на роботу у дитячий оздоровчий табір були прийняті люди, які не мають особистих санітарних книжок. «Пора, м'яко кажучи, застосовувати владу. Ті, хто вирішив заробити гроші на відпочинку дітей, заробляйте, але дотримуйтесь правил», - зазначив Аніщенко.

Також міністр повідомив, що станом на сьогоднішній ранок в лікарні перебувають 86 людей, у тому числі 11 дорослих, одна дитина - у тяжкому стані. За словами Аніщенка, попередні результати перевірки дають підставу вважати, що потерпілі отруїлися морозивом.

Нагадаємо, прокуратура Севастополя за фактом масового отруєння дітей та дорослих в оздоровчих таборах «Альбатрос» і «Нахімовець» порушила кримінальну справу за ст.137 ч.2 Кримінального кодексу України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, якщо вони спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки).

12 липня ввечері у прокуратуру Севастополя надійшло повідомлення від чергового управління міліції про надходження до міської інфекційної лікарні №8 міста 84 осіб з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція», 6 дітей перебували у тяжкому стані.

У ході перевірки встановлено, що із таборів «Альбатрос» і «Нахімовець», розташованих у селищі Любимівка Нахімовського району Севастополя, зі скаргами на погане самопочуття були госпіталізовані діти і співробітники. Встановлено, що причиною поганого самопочуття є вживання неякісної їжі, приготовленої у харчоблоках цих таборів.

За наявними даними, всі потерпілі є громадянами Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1228