Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання адвокатів колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони України Валерія Іващенка про зміну йому запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд. Відповідну постанову сьогодні оголосив головуючий на судовому процесі суддя Сергій Вовк.

Як наголошується у документі, суд визнав безпідставними наведені адвокатами аргументи для зміни підсудному запобіжного заходу, тому клопотання не підлягає задоволенню, повідомляє «УНІАН».

У той же час, своєю постановою суд зобов'язав Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в м. Києві та Київській області провести необхідне медичне обстеження Іващенка, поклавши контроль за його виконанням на прокуратуру столиці.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 25 липня об 11:00.

Як повідомляв ForUm, 12 липня адвокати Іващенка, який уже майже 11 місяців перебуває у СІЗО, вкотре просили суд звільнити його з-під арешту через різке погіршення стану здоров'я і неможливість лікуватися в умовах слідчого ізолятора.

Прокурори виступили проти задоволення цього клопотання.

Нагадаємо, Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу проти Валерія Іващенка. Стосовно нього було обрано запобіжний захід - взяття під варту.

1 листопада 2010 Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи.

Іващенко та арбітражний керуючий державного підприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод" звинувачуються у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу. В результаті таких дій державі було завдано збиток на суму понад 17 мільйонів гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1119