За час «помаранчевого» режиму Україна втратила статус високорозвиненої країни, який вона мала у 1990 році, входячи у десятку розвинених країн світу. Про це у ході онлайн-конференції на ForUm'і заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

«По-перше, помаранчевий режим, по суті, почав свій шлях у 1991 році після перевороту, і всі ці роки нав'язувалася хибна ідеологія реформування суспільства», - зазначив він. «У результаті ми маємо скорочення населення на 6 млн., практично знищені цілі галузі сільського господарства: йдеться про електронну галузь, машинобудування, суднобудування», - сказав Симоненко.

Він переконаний, що сьогодні є всі підстави говорити про те, «якої шкоди завдали країні «помаранчеві», які проповідують ідеологію націоналізму».

За його словами, йдеться щодо процвітання в країні торгівлі дітьми та людьми, наркобізнесу, тіньової економіки. «Всі визнають, що понад 50% в Україні - це тіньова економіка», - підкреслив Симоненко.

Він продовжив: «Зруйноване сільське господарство... Тим, хто сумнівається, я рекомендую не дивитися телевізор, виїхати на 100 км від Києва і знайти хоч одну ферму».

«Практично потенціал України не відновлено до рівня 90-го року, що становить 70%», - зазначив лідер КПУ.

«Щодо тих болючих проблем, які хвилюють суспільство, я б хотів назвати деякі цифри: 1990 року радянська влада здавала у користування громадянам безкоштовно житла 20 млн. кв. м., за роки незалежності - максимум 4 млн. кв. м будується, але це не соціальне житло для молодих сімей та заслужених ветеранів, людей, які користуються особливою довірою у суспільства», - резюмував Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1230