Глава «Газпрому» Олексій Міллер підкреслює, що змін у контрактній системі на газ не планується. Про це він сказав на річних загальних зборах акціонерів ВАТ «Газпром».

«Ми проявили твердість на переговорах щодо цін з нашими клієнтами, і в результаті наша виручка з європейського ринку збільшилася з 42,5 млрд. до 43,9 млрд. дол.», - сказав Міллер.

Він підкреслив, що «Газпром» зберіг систему довгострокових контрактів з умовою «бери або плати», а також систему ціноутворення, прив'язану до нафтової корзини.

«Ніяких радикальних змін у контрактній системі не очікуються і не планується», - зазначив він.

За його словами, ринкова частка «Газпрому» на Європейському ринку складала на кінець 2010 року 23%. Для порівняння частка Норвегії - 19%, Алжиру - 10% і Катару -6%, додав він, повідомляє «УНІАН».

За його словами, на основному ринку «Газпрому» попит почав відновлюватися швидше, ніж чекали оптимісти.

Міллер зазначив, що у 2010 році в Європі відмічений абсолютний рекорд споживання газу. Виросли постачання російського газу до Чехії, Польщі, Сербії, де його імпорт газу значно перевищив докризовий рівень.

Глава «Газпрому» також зазначив, що на ринку Франції, Німеччини спостерігалося стійке зростання імпорту газу з Росії.

Нагадаємо, глава «Газпрому» Олексій Міллер нещодавно заявив, що ціна на російський газ для України за довгостроковими контрактами у четвертому кварталі поточного року може скласти 500 доларів за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

412